אם אתם עומדים להתחיל בהליך גירושין, ומבררים כעת מהן הדרכים בהן תוכלו לעשות זאת, אנו יודעת שבשלב הזה ריבוי המושגים והאפשרויות עלולים להיות מאוד מבלבלים. ולכן אספנו לכם כאן מידע על הליך גישור לגירושין שיעזור לכם להחליט האם הערוץ הזה יכול להתאים לכם.
גישור הוא הליך שאינו משפטי ליישוב מחלוקות וסכסוכים והוא מונחה על ידי מגשר ניטרלי, אשר מסייע לשני הצדדים להגיע ביניהם להסכמות המיטביות עבורם, בדרכי הידברות.
בניגוד למשפט או לבוררות, מטרת התהליך אינה לקבוע מי מהצדדים "צודק" ולמגשר אין סמכויות לאכוף על הצדדים הסכמות. הגישור הוא הליך וולונטרי, שהצדדים רשאים להצטרף אליו להמשיך בו או להפסיק אותו בכל עת, בהתאם לרצונם החופשי ומבלי שהפסקת ההליך תחשב לרעתם.
תהליך הגישור הוא חסוי והדברים שנאמרים בו אינם מועברים לשום גורם ואינם יכולים לשמש כראיה משפטית.
גישור גירושין הוא תהליך גישור שמטרתו להביא לעריכת הסכם גירושין בין שני הצדדים, באמצעות הידברות והגעה להסכמות הדדיות ומיטביות, באשר לנושאים הקשורים לפירוק התא המשפחתי ולהמשך ניהול חייהם וגידול ילדיהם המשותפים.
להליך הגישור מספר יתרונות על פני הההליך משפטי:
בעלויות נמוכות יותר והתנהלות באווירה נעימה ומכבדת, ללא מלחמות הרסניות בבית המשפט.
בשונה מההליך המשפטי, בגישור הצדדים אינם כפופים למה שנהוג ומקובל בפסיקה, ולכן ביכולתכם להגיע לכל הסדר שמקובל על שניכם, ולפתרונות אשר מתאימים לצרכים שלכם, כמו כפפה ליד.
הליך הגישור מאפשר להתייחס גם לסוגיות אשר לא תמיד מקבלות מענה בהליך המשפטי. למשל, רמת פירוט רבה במסגרת הסכם הגרושין, בחינת פתרונות חלופיים, סוגיות של בעלי חיים וכו…
בניגוד להליך המשפטי בו הצורך של הצדדים להוכיח את צדקתם עלול ללבות את האיבה בינהם, תהליך הגישור מעודד אותם לבסס ביניהם מנגנונים של תקשורת אפקטיבית, שיתוף פעולה ופתרון מחלוקות, שישרתו אותם ואת הילדים, גם בהמשך ההתנהלות שלהם כמשפחה.
מניסיוננו בלווי זוגות בתהליכי גירושין, כאשר אחד הצדדים יוזם את הפניה למגשר, הפניה לגישור נתפסת על ידי הצד השני, כצעד פחות מאיים מאשר פניה להליך משפטי.
השיח של הגישור מנטרל את תחושות הפגיעות, האשמה והתסכול ושם במרכז את הילדים ואת השאלה איך להסב להם מינימום נזק ואיך להקל עליהם להתמודד עם השינוי.
התהליך מתחיל בפגישת הכרות בה הצדדים בודקים האם המגשר מתאים לצרכיהם, מקבלים ממנו הסבר כיצד התהליך יתנהל וחותמים על הסכם גישור אשר מסדיר את מערכת היחסים שלהם עם המגשר.
תהליך הגישור עצמו נערך בסדרת שיחות גישור בהשתתפות שני הצדדים, או שיחות אישיות עם כל אחד מהם.
במהלך פגישות אלו המגשר לומד מהצדדים על צרכיהם ורצונותיהם, ומסייע להם לפתח ביניהם ערוצי תקשורת אפקטיביים, לנהל ביניהם דיאלוג, להעלות רעיונות לפתרונות מיטביים המוסכמים על שניהם, לקבל החלטות ולהגיע להסכמות.
בסיום הגישור עורכים את הסכמות הצדדים לכדי הסכם גירושין, וניתן לתת לו תוקף של פסק דין, בהליך מזורז, בבית המשפט למשפחה או בבית הדין הרבני.
גישור לגירושין מיועד לזוגות אשר מעדיפים לנהל את הליך הגירושין בגישה חיובית, מתוך רצון לשמור על יחסים טובים בין ההורים, למען טובתם ובפרט למען טובת הילדים, וכן לזוגות אשר מבינים את יתרונות התהליך, כערוץ בו ההחלטה על הפתרונות נתונה בידם ולא בידי צד שלישי, וכחלופה מהירה וזולה משמעותית מהתדיינות משפטית.
גישור לגירושין מתאים מאוד לזוגות אשר מסוגלים לתקשר ביניהם בנועם ובאפקטיביות, אולם גם זוגות שכרגע אינם מצליחים להידבר ביניהם באופן ענייני, יכולים להצליח ליהנות מיתרונות התהליך, אם יסכימו לשתף פעולה וייפנו להליך גישור.
אורכו של תהליך גישור גירושין נקבע בהתאם לצרכי הצדדים, ולרוב יסתיים בתוך מספר פגישות, אך הוא תלוי במורכבות הסכסוך ובמידת שיתוף הפעולה בין הצדדים.
מטרותיו של הליך יישוב הסכסוך ביחידת הסיוע הן לברר מהו הליך הגירושין המתאים לבני הזוג, ואם יש אפשרות להימנע מניהול ההליך בבית המשפט. מדובר בשירות לקהילה, הכולל מפגשים עם עובדים סוציאליים, והוא אינו מאפשר תהליך פרטני ומותאם לזוג. לרוב, במידה ובני הזוג מגיעים למסקנה שברצונם להגיע להסכמות בהליך גישור, בסיום התהליך הם מופנים למרכזי גישור.
גירושין אינם "עוד" סכסוך רגיל, ובתוך תחושת האובדן והשבר, המגשר מתפקד כ"מנהל המשבר" של בני הזוג ותורם מנסיונו בכדי להביא את הצדדים להסכמות המיטביות והמתאימות עבורם.
מאחר ועל הסכם הגישור לכלול התייחסות למספר נושאים שחייבים להופיע בהסכם גישור לגירושין, כאשר יש אי הבנות, נדרש שהמגשר יהיה בעל גישה נכונה וניסיון מתאים, בכדי לאפשר ניהול של שיח ומציאת פתרונות, המתאימים לצדדים.
כך לדוגמה, לעתים אחד מבני הזוג, או שניהם, עדיין פגוע מאוד וצריך זמן בכדי לעכל את הפרידה, להתמודד עם החרדה הכלכלית, או לתת אמון בהורות של בן הזוג. במצבים כאלו אנו בונות תהליך שיש בו מקום לצרכים ולתחושות של בני הזוג, ובמקביל אנו משקפות לכל אחד מהצדדים את נקודת המבט של הצד השני. מנסיוננו השימוש בכלים האלו מסייע לצדדים להסיר את ההתנגדויות והחסמים, תוך מיקוד השיח לטובת הילדים וצרכי הצדדים.
גישור בשניים הוא הליך המתקיים עם שני מגשרים, המשתתפים ביחד בכל אחת מפגישות הגישור.
הגישור בשניים:
ניתן לערוך את תהליך הגישור בשיתוף פעולה של המגשר המוסמך עם המטפלת או המטפל הזוגי / המשפחתי של בני הזוג, ובתנאי שהמטפל/ת מוסמך כמגשר. חשוב להבין כי הגישור אינו תהליך טיפולי, יחד עם זאת, במקרים מסוימים יש יתרון לשילוב של מטפלת או מטפל שמכירים את בני הזוג.
אנו בעלות ניסיון בניהול הליך גישור עם מטפל/ת ושילובו בהליך הגישור.
למגשרים שהם גם עורכי דין אסור לתת לצדדים המעורבים ייעוץ משפטי. יחד עם זאת, מאחר ומדובר בהליך בעל השלכות משמעותיות והשפעות ארוכות טווח, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה אישית, מאוד חשוב לנו שלפני שהצדדים יגיעו להסכמות סופיות, הם יבינו מה נהוג ומקובל, על מה הם חותמים ועל מה הם מוותרים. לכן, במידת הצורך, אנחנו מפנות אותם לקבלת ייעוץ משפטי מעורכי דין.
אם הגעתם לשלב שבו אתם עומדים לפני גירושין ורוצים להבין קצת יותר על התהליך, אנו מזמינות אתכם לשיחת ייעוץ ללא התחייבות בה תקבלו יותר מידע על מה מצפה לכם, ותוכלו לבחון האם גישור לגירושין זה התהליך המתאים לכם.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם. השיחה לא מחייבת כניסה לאף תהליך.
כתובת: ליגד סנטר 1
קומה א' השדרה המרכזית 15
מודיעין 71700
טלפון: 053-3431831
08-9713103
פקס: 08-9108084
מייל: [email protected]